<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
28.12.2021 1395

ВМС України отримають морський патрульний літак у найближчі 5 років

Військово-Морські сили Збройних сил України планують отримати морський патрульний літак фірми “Антонова” упродовж наступних 5 років.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

Командувач ВМС України, контрадмірал Олексій Неїжпапа в інтерв’ю “УНІАН” розповів, про сучасний стан та розвиток українського військового флоту.

Зокрема, йшлося про повітряний компонент Військово-морських сил у вигляді літаків, гелікоптерів та багатоцільових БПЛА.

Контрадмірал повідомив, що в наступному році ВМС отримають літаки транспортної авіації. З великою ймовірністю, мова йде про літаки Ан-26 зі зберігання, які зараз проходять ремонт та модернізацію у Києві на ДП “Завод 410 ЦА”. Окрім того, він розповів про плани отримання морського патрульного літака.

«Також будемо надавати пропозиції щодо будівництва морського патрульного літака на базі літаків серії АН. І це, до речі, закладено в нашій Концепції розвитку», – зазначив Олексій Неїжпапа.

«Саму платформу буде обирати Міністерство оборони, але вимоги до цієї платформи ми вже надали. В найближчі п’ять років очікуємо, що у нас з’явиться наш перший патрульний літак, який закриє дуже багато проблем щодо відслідковування надводної обстановки», – повідомив командувач ВМСУ.

Патрульні літаки морської авіації забезпечують виявлення порушників та інших надводних цілей в акваторії моря та прилеглій до узбережжя зоні вдень та вночі у будь-яких метеоумовах.

Нині у складі авіаційної бригади ВМС ЗС України є два літаків Бе-12, один у патрульній версії, інший – у протичовновій, вони потребують ремонту та продовження ресурсу й загалом на сьогодні простоюють.

Оценка материала:

5.00 / 1
ВМС України отримають морський патрульний літак у найближчі 5 років 5.00 5 1
Політика / Україна
28.12.2021 1395
Еще материалы раздела «Україна»