<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
28.12.2021 1057

Ердоган має намір вивести Туреччину в топ-10 економік світу

Нова модель розвитку економіки Туреччини має на меті вивести країну в топ-10 економік світу, тоді як останні ж коливання курсу турецької ліри пов’язані із зовнішніми деструктивним спробами.

Про це Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав на зібранні Партії справделивості та розвитку в неідлю в Стамбулі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Нова економічна програма дасть стрімке просування до мети зробити Туреччину однією з 10 кращих економік світу… Відсотки роблять багатих багатшими, ми зламаємо це колесо і приведемо націю до мети», - сказав Ердоган.

Нова економічна модель надає пріоритет інвестиціям, виробництву, експорту та зайнятості як основним опорам зростання турецької економіки за рахунок зниження процентних ставок.

Нещодавній стрибок курсу валют в країні президент пов’язав із негативним впливом ззовні.

«Ми повинні знову і знову пояснювати, що спроби створити соціальний і політичний хаос (у Туреччині - ред.), які посилилися останніми роками, порушити наш спокій, наміри знищення нашої економіки мають на меті відвернути нас від наших цілей… Ми впевнено маємо сказати, що останні події, пов’язані з дискусіями про відсотки та обмінні курси, також є частиною цієї картини, але Туреччина має силу для досягнення своїх цілей», - йшлося в заяві.

Як повідомляв Укріфнорм, останні місяці турецька ліра продемонструвала рекордне знецінення на рівні 45-50%. На минулому тижні, після вжиття урядом екстренних заходів, курс ліри зріс на 25%. Урядовий пакет містив заходи по захисту заощаджень населення від коливання курсу валют, зокрема відшкодування державою збитків тим, хто зберігає свої заощадження в турецьких лірах.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ердоган має намір вивести Туреччину в топ-10 економік світу 5.00 5 1
Політика / Світ
28.12.2021 1057
Еще материалы раздела «Світ»