<
НОВИНИ ДНЯ: Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
29.12.2021 1209

Касові апарати з 1 січня потрібні не для всіх ФОПів: за якої умови можна їх не застосовувати

З 1 січня 2022 року ФОПи другої-четвертої груп повинні застосовувати касові апарати або програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО). Але це обов'язково не для всіх.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на статтю 9 закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

Зокрема, РРО не потрібні, якщо ФОПи надають послуги та проводять розрахунки за них виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів. Такими сервісами є: Приват24, Ощад24, City24, LiqPay, EasyPay, Fondy, PayPong, WayForPay тощо.

Згідно з законом, "реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій, та розрахункові книжки не застосовуються: при здійсненні розрахунків за послуги у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів".

Як повідомляло РБК-Україна, Верховна рада України 17 грудня провалила перенесення обов'язкового введення касових апаратів для ФОПів (фізичних осіб-підприємців) ще на один рік.

Оценка материала:

5.00 / 1
Касові апарати з 1 січня потрібні не для всіх ФОПів: за якої умови можна їх не застосовувати 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
29.12.2021 1209
Еще материалы раздела «Економіка»