<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
29.12.2021 851

У Раду проходять сім партій – опитування

Якби парламентські вибори відбулися найближчим часом, то лідером електоральних вподобань стала б партія «Слуга народу».

Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова. Так, за СН готові проголосувати 20,5% респондентів, які прийдуть на вибори, і визначились з голосом.

Ще 17% опитаних готові віддати свої голос за «Європейську солідарність». Третє місце розділили б одразу кілька партій, а саме: «Батьківщина» (10,5%), потенційна партія «Розумна політика» (10,5%) та «Опозиційна платформа – За життя» (10%).

Також подолати 5% прохідний бар’єр можуть «Сила та честь» - 7% та «Наші» - 5%.

Шанси потрапити до Ради також мають «Українська стратегія Гройсмана» (4,4%) і «Свобода» (3,3%). Рейтинг інших політсил – нижче 2%.

Якщо припустити, що вибори пройшли би за таким сценарієм та за пропорційною виборчою системою з одним багатомандатним виборчим округом, то перед фракціями постала би проблема формування коаліції. Мінімальна кількість партнерів у коаліції дорівнювала би 3-м, і варіанти таких коаліцій могли би бути дуже різними.

Дослідження провели з 17 по 22 грудня 2021 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Раду проходять сім партій – опитування 5.00 5 1
Політика / Україна
29.12.2021 851
Еще материалы раздела «Україна»