<
НОВИНИ ДНЯ: Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платитивсі новини дня
Політика
Україна
30.12.2021 892

Рейтинг партій: які політсили пройшли б до парламенту наприкінці 2021 року

Якби парламентські вибори в Україні відбувалися наприкінці грудня 2021 року, найбільше голосів отримала б партія "Слуга народу" - 20,4% тих, хто визначився. На другому місці з 17,3% підтримки "Європейська солідарність".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування Центру Разумкова та фонду "Демократичні ініціативи".

Третє місце за електоральними симпатіями ділять одразу три партії. "Батьківщина" (10,6%), потенційна партія "Розумна політика" (10,5%) та "Опозиційна платформа - За життя" (9,9%).

Пройти до парламенту мають шанси також "Сила і честь" (6,7%) та проект "Наші" (5,2%). Досить близько до прохідного бар’єра також "Українська стратегія Гройсмана" - 4,4%.

Дослідження проведене Центром Разумкова та фондом "Демократичні ініціативи" з 17 по 22 грудня 2021 року серед 2018 респондентів по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій. Опитування проведене методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, за даними опитування Центру Разумкова та фонду "Демократичні ініціативи", якби президентські вибори в Україні відбувалися наприкінці грудня 2021 року, найбільше голосів у першому турі отримав би Володимир Зеленський. Чинного президента підтримали б 24,2% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рейтинг партій: які політсили пройшли б до парламенту наприкінці 2021 року 5.00 5 1
Політика / Україна
30.12.2021 892
Еще материалы раздела «Україна»