<
НОВИНИ ДНЯ: В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позикивсі новини дня
Політика
Світ
30.12.2021 718

Штати залишають авіаносець у Середземному морі через загрози з боку Росії - АР

Глава Пентагону розпорядився продовжити перебування в Середземному морі ударної авіаносної групи на чолі з USS Harry Truman через загрози в регіоні Східної Європи, пов’язані зі скупченням російських військ біля України.

Про це йдеться в повідомленні американського інформагентства АР, яке посилається на представника оборонного відомства США, передає Укрінформ.

«Міністр оборони Ллойд Остін наказав авіаносній ударній групі ВМС США залишитися в районі Середземного моря замість того, щоб рухатися на Близький Схід – через занепокоєння щодо зосередження тисяч російських військ біля кордону з Україною»,- зазначається в повідомленні.

При цьому, представник Пентагону підкреслив, що зміни в плановому розкладі авіаносця USS Harry Truman, а також п'яти американських військових кораблів, які його супроводжують, відображає необхідність постійної присутності в Європі.

«Це необхідно для того, щоб заспокоїти союзників і партнерів США в регіоні»,- уточнив чиновник.

Як повідомлялося, Сполучені Штати разом з іншими союзниками по НАТО заявили про готовність реагувати на посилення військової присутності РФ біля українського кордону. Причому, в разі нової агресії з боку Росії Захід загрожує Москві «небаченими санкціями», а також посиленням оборонних можливостей союзників по НАТО та збільшенням військової допомоги Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Штати залишають авіаносець у Середземному морі через загрози з боку Росії - АР 5.00 5 1
Політика / Світ
30.12.2021 718
Еще материалы раздела «Світ»