НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
30.12.2021 613

Додону оголосили підозру в справі про розкрадання майже $12 мільйонів

Колишнього президента Молдови Ігоря Додона підозрюють у мільйонних розкраданнях та перевищенні повноважень на користь організованого злочинного угруповання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Додон отримав статус підозрюваного у справі компанії Energocom. За даними слідства, будучи міністром економіки та торгівлі, він видав висновок, на підставі якого у травні 2008 року було підписано угоду щодо закупівлі електроенергії, при тому, що Energocom вже провело переговори та уклало два контракти на постачання електроенергії за ціною на 29% дешевше.

«Внаслідок цих дій державі було завдано збитків у розмірі 11 927 173 дол. (123,9 млн леїв) — кошти, які потім перевели на рахунок офшорних компаній. Також ці дії спричинили зростання тарифів на електроенергію, що порушило права кінцевих споживачів, громадян Молдови», — заявили у прокуратурі країни.

Там також зазначили, що на допиті 29 грудня Додон не визнав провини та не робив жодних заяв, попросивши час переговорити зі своїми адвокатами та підготуватися до судових слухань.

Раніше, вийшовши з допиту у Генпрокуратурі, Додон розповів журналістам, що вважає себе невинним та впевнений, що ця справа — спроба відвернути увагу суспільства від невдоволення підвищенням цін та тарифів.

Як повідомлялося, Додон був президентом Республіки Молдова з 23 грудня 2016 до 24 грудня 2020 року. В результаті президентських виборів у листопаді минулого року перемогу здобула лідер партії «Дія та солідарність» (PAS) Мая Санду. Вона набрала 57,75%, а проросійський експрезидент Ігор Додон – 42,25% голосів.

24 грудня Мая Санду прийняла присягу президента Молдови та офіційно вступила на посаду.

Оценка материала:

5.00 / 1
Додону оголосили підозру в справі про розкрадання майже $12 мільйонів 5.00 5 1
Політика / Світ
30.12.2021 613
Еще материалы раздела «Світ»