<
НОВИНИ ДНЯ: Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкоювсі новини дня
Політика
Світ
30.12.2021 656

Китай застерігає Тайвань від перетину «червоних ліній» у своєму прагненні незалежності

Речник китайського відомства зі справ Тайваню Сяогуан Ма заявив, що Пекін вживатиме «рішучих заходів», якщо Тайвань продовжить наполягати на незалежності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Якщо сепаратистські сили у Тайвані, наполягаючи на своїй незалежності, будуть провокувати, використають силу або перетнуть будь-які інші червоні лінії, нам доведеться вжити рішучих заходів», - заявив Ма журналістам.

Він також додав, що в Китаї очікують такі «провокації» з боку Тайваню наступного року. За словами Ма, у найближчі місяці може зрости ймовірність таких «провокацій» та «зовнішньої інтервенції».

ЗМІ відзначає, що цього року Пекін неодноразово тиснув на Тайвань та використовував для цього часті повітряні місії біля кордонів острівної держави. Зазначається, що Сполучені Штати та їхні союзники так само неодноразово заявляли про свою підтримку Тайваню, а також надавали допомогу тайванській армії.

Повідомляється, що Китай вважає Тайвань власною територією та не визнає незалежність держави, утвореної ще у 1949 році, коли на острів утік колишній китайський уряд після поразки у громадянській війні комуністам.

Як повідомляв Укрінформ, раніше японська агенція Kyodo оприлюднила інформацію про спільний план дій Японії та Сполучених Штатів на випадок війни у Тайвані.

Оценка материала:

5.00 / 1
Китай застерігає Тайвань від перетину «червоних ліній» у своєму прагненні незалежності 5.00 5 1
Політика / Світ
30.12.2021 656
Еще материалы раздела «Світ»