<
НОВИНИ ДНЯ: Сподобаються усім: як приготувати міні-чизкейки всього з трьох інгредієнтів  Вчені вперше відтворили обличчя найбагатшої людини, яка коли-небудь жила  Виїзд чоловіків за кордон: що і для кого зміниться від 18 травня  Чи здатна Україна запобігти новим проривам фронту з боку російської армії: Умєров дав відповідь  Ароматні пончики на сметані: неймовірно смачний і швидкий десерт  Чи хочуть росіяни закінчити війну та на яких умовах: опитування  Застосунок "Резерв+": у Міноборони розповіли, кому це треба та чи відображається там бронюваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.12.2021 669

У МОЗ пояснили, чим відрізняється додаткова доза COVID-вакцини від бустерної

Наразі в Україні конкретним категоріям населення можна отримати як додаткову, так і бустерну дозу вакцини проти COVID-19.

Додаткова доза COVID-вакцини вводиться людям, яким через важкі хвороби 2 дози вакцини могли не дати необхідного захисту, пояснюють в Міністерстві охорони здоров’я.

Додаткову дозу можуть отримати пацієнти з ВІЛ та раком крові. А також, ті, хто переніс трансплантацію органів, проходив хіміотерапію або лікування великими дозами гормональних препаратів.

Додаткову дозу краще отримати від 28 днів до 3 місяців після другого щеплення. Роблять її тією ж вакциною, що і попередні.

Якщо потрібної вакцини немає, то людину можна щепити за дозволенною в Україні схемою змішування вакцин.

На термін дії COVID-сертифікату додаткова доза не впливає.

Бустерна або ревакцинальна доза потрібна, щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом знижується, у всіх щеплених людей.

Наразі в Україні її можуть отримати лише медичні працівники та співробітники будинків інтернатного типу.

Бустерна доза вводиться після 180-270 днів після другої.

Перевага надається мРНК-вакцинам, але якщо її немає, можна використати будь-яку іншу.

Після введення бустерної дози COVID-сертифікат подовжують.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ пояснили, чим відрізняється додаткова доза COVID-вакцини від бустерної 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.12.2021 669
Еще материалы раздела «Суспільство»