<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Технології
31.12.2021 633

«Південмаш» виготовить два перших ступеня для ракет-носіїв Antares

Державне підприємство «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» підписало черговий контракт із США на виготовлення перших ступенів ракет-носіїв Antares.

630_360_1502802769-5738_31.12.21

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Південмашу у Фейсбуці.

«Напередодні Різдва підписано новий контракт із нашими американськими партнерами за темою «Антарес». Мова йде про замовлення на виготовлення основної конструкції першого ступеня (ОКПС) № 21 і 22», - йдеться в повідомленні.

На держпідприємстві зазначають, що ситуація тривалий час була невизначеною, оскільки майбутнє проєкту залежало від позиції замовника - NASA. Однак напередодні американська сторона визначилася з конфігурацією ракети-носія, що дало змогу укласти контракт.

Наразі ДП «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» очікує додаткове підтвердження від NASA, після якого з’явиться можливість домовлятися про виробництво ще кількох ОКПС.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді відбувся успішний пуск ракети-носія легкого класу «Вега» з космодрому Куру у Французькій Гвіані. Для неї українське підприємство виробляє рідинний ракетний двигун РД-843, який забезпечує створення тяги і керування польотом четвертого ступеня ракети-носія.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Південмаш» виготовить два перших ступеня для ракет-носіїв Antares 5.00 5 1
Бізнес / Технології
31.12.2021 633
Еще материалы раздела «Технології»