<
НОВИНИ ДНЯ: Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехіївсі новини дня
Політика
Україна
31.12.2021 1072

У США назвали два сценарії можливого вторгнення РФ в Україну - FT

Існують два найбільш ймовірних сценарії можливого військового вторгнення Росії в Україну.

Видання Financial Times з посиланням на аналітиків описало їх детально.

Перший варіант - точкові авіаудари. Як вважає Дара Массікот, дослідник американської НКО RAND, Росія може завдати ударів з повітря по українських військових та інфраструктурних об'єктах.

За словами Массікот, в такому випадку можуть бути залучені крилаті і балістичні ракети, з якими українським системам ППО "складно буде впоратися". Крім того, Росія може використовувати важку артилерію і вогнемети.

Експерт зазначила, що наслідки такого нападу будуть "руйнівними" для українських ЗС.

Другий сценарій - повномасштабне вторгнення в Україну. Аналітики вважають такий варіант менш імовірним, тому що для його здійснення Росії знадобиться більше військових, багато з яких в результаті можуть загинути.

На думку Роба Лі з Інституту досліджень зовнішньої політики у Філадельфії, масштаб передбачуваного нападу залежатиме від того, як скоро Україна визнає свою поразку.

Оценка материала:

5.00 / 1
У США назвали два сценарії можливого вторгнення РФ в Україну - FT 5.00 5 1
Політика / Україна
31.12.2021 1072
Еще материалы раздела «Україна»