<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°всі новини дня
02.01.2022 553

В Україні зросла вартість оформлення біометричних документів

В Україні з 1 січня подорожчало виготовлення внутрішніх паспортів у формі ID-картки та закордонних паспортів громадянина України.

Державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» аргументувало підвищення тарифів зростанням цін на сировину для виготовлення документів.

«Через зростання вартості бланків окремих біометричних документів  зросте загальна вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон», - зазначили в Державній міграційній службі.

Тепер повторне виготовлення паспорта громадянина України у формі ID-картки до 20 робочих днів коштуватиме 372 грн, до 10 робочих днів – 498 грн.

Водночас паспорт громадянина України для виїзду за кордон при виготовленні до 20 робочих днів здорожчає до 733 грн, а до 7 робочих днів та до 3 робочих днів у разі наявності підстав – 1085 грн.

«Громадяни України, які здійснили оплату адміністративних послуг та подали заяви для оформлення документів до 31.12.2021, отримають документи за старою ціною», - зазначили в ДМС.

Натомість українці, які оплатили адмінпослуги до 31 грудня, але не встигли подати заяву для оформлення документів, повинні будуть доплатити за виготовлення документів за новою вартістю.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні зросла вартість оформлення біометричних документів 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
02.01.2022 553
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»