<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.01.2022 526

У МОЗ розповіли, коли готуватися до нової хвилі заражень через Омікрон

З другої половини січня і в лютому спостерігатиметься підвищення рівня захворюваності на коронавірусну інфекцію, яке, швидше за все, вже буде викликане новим штамом "Омікрон".

Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Черговий пік захворюваності, за прогнозами, очікується в середині лютого.

За словами головного санлікаря, станом на 30 грудня в країні було виявлено лише шість лабораторно підтверджених випадків штаму "Омікрон". При цьому клінічні дані вказують на те, що при інфікуванні "Омікроном" хвороба проходить у простішій формі, ніж при "Дельті". Але "Омікрон" передається набагато швидше і ризик заразитися ним – вище.

Кузін додав, що ефективність повного курсу вакцинації при штамі "Омікрон" знижується на третину. Водночас бустерна доза ковід-вакцини дещо підвищує рівень захисту.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ розповіли, коли готуватися до нової хвилі заражень через Омікрон 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.01.2022 526
Еще материалы раздела «Суспільство»