НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.01.2022 460

«Ранок з Україною»: експерти дали поради, як легко увійти в робочий режим після тривалих свят

Чи не кожен українець переймається через повернення до робочого режиму після тривалих і насичених свят. Адже хочеться продовжити відпочинок і спілкування з рідними. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» ведучі Марія Мельник і Анатолій Анатоліч з’ясували, які прості та дієві лайфхаки допоможуть за кілька днів увійти у робочий графік та відновити активність.

Тривалі новорічні вихідні пролетіли, і час повертатись до звичайного робочого режиму. Проте, як виявилось, не всі українці можуть швидко та безболісно переключитись після відпочинку. Спеціалісти ж запевняють, що такий стан – нормальне явище.

«Це може тривати 1-3 дні, після чого людина відновлює свій звичний графік. Якщо ж ви надто переймаєтесь через це і час повернення до роботи затягується, раджу переглянути своє ставлення до справи, якою займаєтесь. Чи подобається вона вам?» – коментує психологиня Христина Кудрявцева в ефірі каналу «Україна».

Щоб вихід на роботу не додав зайвого стресу, до нього треба ретельно підготуватись і прислухатись до свого організму. Наприклад, якщо перші дні вихідних вам хочеться просто лежати і нічого не робити – дозвольте це собі. Під час відпочинку наш організм накопичує енергію і відновлюється. Але це не має тривати довго.

«Плануйте активний відпочинок – не дозволяйте собі лежати протягом всіх вихідних. Ваш відпочинок має бути активним, тобто це теж зайнятість, тільки інакша. Таким чином, повертаючись у робочий режим, вам легше буде переключитись», – радить психологиня.

Коли ви вже вийшли в офіс, зробіть перший день легким і насиченим на спілкування з колегами за чашкою чаю – робота має приносити задоволення. Переходьте до важливий справ поступово. І особливу увагу приділіть місцю, за яким працюєте – воно має нагадувати вам домашню атмосферу та повертати у часи, коли вам було весело. А ще зробіть підбірку цікавих і смішних відео та переглядайте їх протягом дня. Можете спробувати метод м’язової релаксації: напружуйте всі м’язи, а потім розслабляйте і так протягом кількох хвилин. Візьміть на роботу домашнього улюбленця – так, гормон радості збільшиться, а гормон стресу навпаки зменшиться. Завдяки цим порадам ви швидко ввійдете в робочий режим, а ваш рік почнеться весело та яскраво.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: експерти дали поради, як легко увійти в робочий режим після тривалих свят 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.01.2022 460
Еще материалы раздела «Суспільство»