<
НОВИНИ ДНЯ: Спеку розбавлять дощі: прогноз погоди на понеділок, 8 липня  Що зміниться для військовозобов'язаних від 17 липня – відповідь Міноборони  Росіяни відзвітували про удар по системі Patriot. Повітряні сили кажуть, що то були макети  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липнівсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
05.01.2022 788

«Ранок з Україною»: Ліза Глинська поділилася рецептом зимового торта Ялинка

У програмі «Ранок з Україною» на телеканалі «Україна» з ведучими Марією Мельник та Анатолієм Анатолічем відома кондитерка та блогерка Ліза Глинська ділиться неймовірними рецептами десертів, загальна вартість яких не виходить за межі 300 гривень! Нещодавно кондитерка розповіла, як приготувати ідеальний зимовий торт, який стане прикрасою будь-якого святкового столу.

Щоб приготувати пряникове тісто (три коржі), вам знадобляться:

100 г меду

100 г цукру

100 г вершкового масла

100 г яйця

5 г харчової соди

400 г борошна

Засипати цукор у сотейник та нагріти до стану карамелі. Тонким струмком, помішуючи, залити гаряче вершкове масло з медом. Зняти сотейник із плити. Додати соду, перемішати. Залишити на 10 хвилин. Додати яйце, потім борошно. Замісити тісто, прибрати в холодильник на 12 годин. Розкачати тісто на пергаменті, вирізати металевою формою ялинку, товщина 5-6 мм, наколоти його виделкою. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці – 8-10 хвилин.

Для приготування ванільного ганашу потрібні:

200 г білого шоколаду 33-34%

200 мл вершків (жирність 30-35%) – 1 частина

200 мл вершків (жирність 30-35%) – 2 частина

30 г меду

ваніль або ванільний цукор

Прогріти вершки з ваніллю та медом, до виділення пару. Додати шоколад, перемішати до однорідної суміші. Додати другу частину вершків, пробити блендером, до гладкості. Щільно накрити плівкою і прибрати в холодильник на 12 годин. Збити ганаш міксером, насадка «віночок» до стійких піків. Перекласти в мішок із круглою насадкою, діаметр 10-12 мм.

Інгредієнти для смородинової начинки:

100 г пюре чорної смородини

100 г полуничного пюре

30 г цукру

15 г кукурудзяного крохмалю

Змішати всі інгредієнти в сотейнику, поставити на плиту, при постійному помішуванні довести до кипіння масу, прокип'ятити 1 хвилину, зняти з плити. Охолодити. Перед використанням розім'яти масу лопаткою та помістити в кондитерський мішок.

Складання торта:

На остиглий корж викласти крем і ягідну начинку, покласти наступний корж, продовжувати складання торта, чергуючи шари. Прибрати торт в холодильник на ніч. Задекорувати чорницею, гілочками розмарину, безе з кокосом.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: Ліза Глинська поділилася рецептом зимового торта Ялинка 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
05.01.2022 788
Еще материалы раздела «Столиця»