<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
06.01.2022 378

Протестувальники знесли пам'ятник Назарбаєву

Протестувальники в казахстанському місті Талдикорган зірвали з постаменту пам'ятник колишньому президенту країни Нурсултану Назарбаєву, встановлений у 2016 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новая Газета.

На відео видно, як протестувальники накинули на пам'ятник білі мотузки і почали тягнути за них, намагаючись скинули монумент. Після кількох спроб їм це вдалося.

Як повідомляв Укрінформ, мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану). Потім вони переросли в масові протести.

Нині на тлі протестів у Казахстані почалися відключення інтернету, користувачам з-за кордону недоступні багато казахстанських ЗМІ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Протестувальники знесли пам'ятник Назарбаєву 5.00 5 1
Політика / Світ
06.01.2022 378
Еще материалы раздела «Світ»