<
НОВИНИ ДНЯ: У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочкувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.01.2022 519

В Україні скоротять термін дії «зелених» COVID-сертифікатів

Термін дії «зелених» COVID-сертифікатів в Україні скоротять з 365 до 270 днів.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич в ефірі телеканалу «1+1».

Таким чином, сертифікат, що підтверджує повний курс антиковідної вакцинації власника, діятиме дев'ять місяців, а не 12, як зараз.

Зміни до законодавства готуються і будуть прийняті орієнтовно цього тижня, уточнила Карчевич. Скорочуючи термін дії сертифікатів, Україна орієнтується на аналогічну практику країн ЄС.

«Ми готуємо таке саме рішення на рівні українського законодавства. Воно буде прийнято орієнтовно цього тижня. Термін дії сертифікатів буде скорочено до дев'яти місяців», - пояснила вона.

У 27 країнах-членах Європейського Союзу нові правила почнуть діяти з 1 лютого.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні скоротять термін дії «зелених» COVID-сертифікатів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
10.01.2022 519
Еще материалы раздела «Суспільство»