НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.01.2022 963

«Ранок з Україною»: Ліза Глинська поділилась рецептом легкого та корисного Морквяного торта

У програмі «Ранок з Україною» на телеканалі «Україна» відома блогерка та кондитерка Ліза Глинська розповіла, як приготувати смачний Морквяний торт з бананом та карамеллю, як у найкращих кафе, вартістю не вище 300 гривень.

Для морквяного бісквіту на форму діаметром 18 см знадобляться:

130 г борошна

140 г цукру

1/2 ч. л. подрібненої кориці

10 г розпушувача

60 мл апельсинового фрешу

цедра одного апельсина

80 мл рослинної рафінованої олії

250 г дрібно натертої моркви

150 г обсмаженого грецького горіха

Змішати в мисці дрібно натерту моркву, олію, апельсиновий фреш, цедру апельсина. Додати до них: борошно, порошок кориці, розпушувач, цукор та обсмажені подрібнені волоські горіхи. Перемішати. Викласти тісто в круглу форму діаметром 18 см. Дно форми можна застелити фольгою. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 50 хвилин. Готовий бісквіт охолодити. Обернути харчовою плівкою та залишити при кімнатній температурі на ніч.

Щоб приготувати сирний крем з апельсином потрібні:

220 г сирної маси жирністю 9%

80 г згущеного молока

80 мл вершків жирністю 30-35%

150 г вершкового масла кімнатної температури

Змішати у мірній склянці сирну масу, згущене молоко та вершки. Пробити занурювальним блендером до максимально однорідної консистенції. Додати збите вершкове масло, перемішати. Перекласти крем у кондитерський мішок.

Інгредієнти для солоної карамелі:

100 г цукру

30 г вершкового масла

120 мл вершків жирністю 30-35%

сіль

Засипати цукор у сотейник, нагріти до стану темної карамелі, додати гарячі вершки, вершкове масло та сіль. Перемішати. Пробити занурювальним блендером. Прибрати карамель у холодильник на кілька годин, після чого перекласти в кондитерський мішок.

Складання торта. Розрізати бісквіт на дві рівні частини, на одну викласти крем, солону карамель та шматочки банана, накрити зверху другою половиною бісквіту. На неї викласти крем, карамель та банан. Прибрати торт у холодильник на кілька годин. Задекорувати морквяний торт шматочками банана, карамеллю, волоським горіхом та чорним шоколадом.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: Ліза Глинська поділилась рецептом легкого та корисного Морквяного торта 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
10.01.2022 963
Еще материалы раздела «Суспільство»