НОВИНИ ДНЯ: Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухнівсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
14.01.2022 623

Уряд виділив 282 млн гривень на житло для 170 сімей захисників України

Субвенції у розмірі 282 мільйонів гривень на житло для захисників розподілено у повному обсязі та спрямовано до місцевих бюджетів.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Урядовий портал

Відповідно до цього рішення, до кінця минулого року 170 родин ветеранів, зокрема тих, які є переселенцями, та родин загиблих воїнів отримали компенсацію на придбання житла.

На сьогодні кошти розподілені та профінансовані в повному обсязі згідно з помісячним розписом державного бюджету на поточний рік.

«Ці кошти розподілено по всій Україні відповідно до потреб захисників України, і вже у цьому році ще близько 170 сімей отримають власне житло, – зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. – А на наступний рік бюджет передбачає понад 6 млрд грн, з яких 5,5 млрд гривень піде на вирішення житлової проблеми для майже 4 тисяч захисників, якими опікується Мінветеранів. Це потужний сигнал про те, що в державі ветеранська політика є пріоритетом».

Очільниця Мінветеранів наголосила, що у цьому питанні відомство плідно співпрацюватиме з місцевими органами виконавчої влади та місцевим самоврядуванням. Потребу у виплаті грошової компенсації за житло визначають обласні державні адміністрації. Відповідно до цієї потреби, Міністерство розподілить у наступному році субвенцію у 5,5 млрд грн до місцевих бюджетів, а вони виділять суму коштів за певною формулою, в якій враховано, зокрема, середню ціну квадратного метра житла в регіоні.

«Процедура дуже проста і прозора – людина, яка стоїть у черзі, шукає собі квартиру. Це має бути нове житло, обов’язково введене в експлуатацію, або вторинне (цей пункт принципово важливий для регіонів, де не будується нове житло). Звертається до органу соцзахисту, відкриває рахунок у банку. Орган соцзахисту перераховує на цей рахунок кошти, укладається договір купівлі-продажу, з рахунку перераховуються кошти за обране житло», – розповіла Юлія Лапутіна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Уряд виділив 282 млн гривень на житло для 170 сімей захисників України 5.00 5 1
Бізнес / Нерухомість
14.01.2022 623
Еще материалы раздела «Нерухомість»