<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.01.2022 533

У МОЗ перерахували особливості COVID-штаму Омікрон

Омікрон частіше призводить до інфікування у домашніх осередках, а також має менший інкубаційний період – у середньому, 3 доби.

Про це з посиланням на наукові дослідження повідомляє МОЗ у четвер, 13 січня.

Крім того, Омікрон вражає молодіших людей, ніж Дельта. Середній вік пацієнтів з Омікроном становить 30,8 року, тоді як середній вік хворих на штам Дельта - 38,3 року.

Також новий штам збільшує ризик повторного захворювання. У випадку з Дельтою він становив близько 2,5%, для Омікрона – більш ніж у п'ять разів вище, 13%. Омікрон у 2,9 разу заразніший за Дельту - у країнах, де виявили варіант, подвоєння випадків зараження на рівні спільноти відбувається за 1,53 дні.

Поки що немає інформації про більш важку течію COVID-19 у людей, у яких виявили Омікрон. При цьому попередні дані свідчать, що нових незвичайних симптомів у хворих на вказаний штам не спостерігається.

Водночас ризик госпіталізацій знижується. Порівняно зі штамом Дельта, випадки захворювання на Омікрон мають на 15-20% менший ризик будь-якої госпіталізації та на 41% менший ризик госпіталізації з перебуванням протягом однієї або більше ночей у лікарні. Ризик надходження у відділення екстреної допомоги або госпіталізації для Омікрону на 50% менше, ніж для Дельти. Лише 0,6% хворих на Омікрон було госпіталізовано, порівняно з 1,6% хворих на інші штами коронавірусної хвороби.

"Водночас дані щодо госпіталізації не остаточні, адже в багатьох країнах все ще існує затримка між діагностикою захворювання та безпосередньо госпіталізацією. До того ж. переважна більшість досліджень була проведена в країнах, де вже високий рівень охоплення щепленням, а тому до лікарень потрапляє менше людей", - пояснили у МОЗ.

Зрештою, у міністерстві закликали:

  • правильно використовувати маски;

  • дотримуватися дистанції;

  • регулярно мити руки;

  • вакцинуватися від COVID-19.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ перерахували особливості COVID-штаму Омікрон 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
13.01.2022 533
Еще материалы раздела «Суспільство»