<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.01.2022 502

У ЄС заявили, що часта ревакцинація від COVID небезпечна

Повторні вакцинації від коронавірусу можуть негативно вплинути на імунну систему людини.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА).

Як зазначили в ЕМА, бустерні дози кожні чотири місяці можуть послабити імунну відповідь організму на інфекцію.

Країни рекомендують залишати більше часу між програмами ревакцинації і прив'язувати їх до початку холодного сезону.

"Бустер можна зробити один або два рази, але це не те, що потрібно повторювати постійно. Нам потрібно подумати про те, як ми можемо перейти від поточних умов пандемії до більш ендемічних", - заявив Марко Кавалері, голова відділу EMA з біологічних загроз для здоров'я та стратегії вакцин.

Він також запевнив на брифінгу, що пероральні та внутрішньовенні противірусні препарати, такі як Паксловід та Ремдесівір, зберігають свою ефективність проти штаму Омікрон.

Крім того, в ЕМА вказали, що затвердити нову вакцину, націлену на певний варіант коронавірусу, зможе не раніше квітня, оскільки процес триває близько трьох-чотирьох місяців.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ЄС заявили, що часта ревакцинація від COVID небезпечна 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.01.2022 502
Еще материалы раздела «Суспільство»