<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.01.2022 785

ВООЗ схвалила ще два препарати для лікування COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала до застосування два нових препарати для лікування коронавірусної інфекції – Барицитиніб та Сотровімаб.

Про це повідомляє сайт ВООЗ.

Барицитиніб - синтетичний лікарський препарат, який належить до групи інгібіторів янускіназ, та застосовується перорально. Його «настійно рекомендують» пацієнтам із тяжким або критичним перебігом захворювання у комбінації з кортикостероїдами.

Група експертів вважає, що він покращує виживання та зменшує потребу у вентиляції легень.

Другий – препарат моноклональних антитіл Сотровімаб – рекомендують для людей з неважким перебігом коронавірусу, але з високим ризиком госпіталізації.

Ці рекомендації засновані на нових доказах семи досліджень, в яких брали участь понад 4000 пацієнтів з різним перебігом хвороби.

Водночас ефективність препаратів проти нових варіантів, зокрема штаму Омікрон, досі не визначена, йдеться у повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
ВООЗ схвалила ще два препарати для лікування COVID-19 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.01.2022 785
Еще материалы раздела «Суспільство»