НОВИНИ ДНЯ: У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloombergвсі новини дня
Політика
Україна
15.01.2022 851

США планують тренувати українських військових у країнах НАТО, - NYT

У Білому домі розглядають можливість організації навчання українських військових в довколишніх країнах, що входять в східний фланг НАТО. Зокрема, Польщі, Румунії та Словаччини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

"Представники адміністрації Джо Байдена заявили, що плани з надання допомоги українським повстанцям можуть включати організацію навчання в довколишніх країнах, що входять в східний фланг НАТО: Польщі, Румунії та Словаччини, що може дозволити військовим пробиратися в Україну і назад", - йдеться в матеріалі.

При цьому наголошується, що крім матеріально-технічної підтримки і зброї, США і союзники по НАТО можуть також надати Медичне обладнання, послуги і навіть притулок під час вторгнення російських військ в Україну.

За словами американських чиновників, Сполучені Штати майже напевно будуть поставляти зброю Збройним силам України.

Нагадаємо, раніше CNN з посиланням на чиновника в Білому домі повідомив, що в Адміністрації президента США Джо Байдена є докази того, що Росія підготувала бойовиків для проведення операції під чужим прапором на Донбасі.

Оценка материала:

5.00 / 1
США планують тренувати українських військових у країнах НАТО, - NYT 5.00 5 1
Політика / Україна
15.01.2022 851
Еще материалы раздела «Україна»