<
НОВИНИ ДНЯ: Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Українівсі новини дня
15.01.2022 689

Податкова нагадала бізнесу про штрафи за відмову приймати платіжні картки

Підприємцям, які відмовляють клієнтам у розрахунках через термінал загрожують штрафи. Про це нагадали у Державній податковій службі та Держпродспоживслужбі

Про це інформує Ліга.Закон.

ДПС повідомила про системні скарги громадян на незабезпечення продавцями товарів можливості провести розрахунки за допомогою платіжних карток та банківських терміналів. Також скарги надходять на адресу Держпродспоживслужби.

Штрафи за відмову у безготівковому розрахунку:

  • штраф у розмірі 8500 грн застосовують до суб'єктів господарювання.
  • штраф 34-85 грн накладається на осіб, які здійснюють розрахункові операції, та від 85-170 грн - на посадових осіб.

Податківці нагадали про обов'язок бізнесу забезпечити приймання спеціальних платіжних засобів для розрахунків, включаючи суб'єктів малого підприємництва, які провадять діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг у населених пунктах з чисельністю населення від 25 000 осіб і які відповідно до закону використовують РРО.

Це треба врахувати й платникам податків, у яких виник обов'язок застосовувати РРО/ПРРО з 1 січня 2022 року.

Держпродспоживслужба також нагадала про право споживача на вільний вибір товарів і послуг у зручний для нього час та на вільне здійснення безготівкових розрахунків.

Оценка материала:

5.00 / 1
Податкова нагадала бізнесу про штрафи за відмову приймати платіжні картки 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
15.01.2022 689
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»