<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
Політика
Україна
15.01.2022 539

В НАТО не хочуть щоб Путін був швейцаром на дверях в Альянс

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що напад Росії на Україну не лише спровокує дискусію у Фінляндії та Швеції про членство в НАТО, але й коштуватиме Росії дорого.

Про це Расмуссен повідомив в інтерв'ю фінському виданню Yle, повідомляє ZN.ua.

Ексгенсек Альянсу розповів про серію переговорів минулого тижня між російськими, європейськими та американськими офіційними особами, спрямованими на зниження напруженості навколо України.

«На практиці Росія вимагає накласти вето на розширення НАТО. Двері НАТО залишаться відчиненими, і ми не хочемо, щоб Владімір Путін був швейцаром», — сказав він.

У той же час Расмуссен зазначив, що не вірить, що Росія таки нападе на Україну.

«Я думаю, що російська атака коштуватиме Росії багато чого. Ціна нападу Путіна на Україну буде для Кремля надзвичайно високою», — заявив ексголова Альянсу.

За словами Расмуссена, Фінляндія та Швеція є найближчими партнерами НАТО і мають чудові перспективи набуття членства в Альянсі за прискореною програмою.

«Якби Фінляндія та Швеція подали заявку на членство, то учасники Альянсу могли б ухвалити рішення одразу. Фінляндія та Швеція могли б стати членами вже наступного дня, бо відповідають усім необхідним критеріям членства», — сказав Расмуссен, який був генеральним секретарем НАТО з 2009 до 2014 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
В НАТО не хочуть щоб Путін був швейцаром на дверях в Альянс 5.00 5 1
Політика / Україна
15.01.2022 539
Еще материалы раздела «Україна»