<
НОВИНИ ДНЯ: Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означаєвсі новини дня
Політика
Україна
16.01.2022 692

США підготували 18 сценаріїв на випадок вторгнення Росії до України, - Нуланд

Сполучені Штати Америки підготували 18 сценаріїв на випадок вторгнення Росії до України. Але поки не збираються їх розкривати.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю держсекретаря США Вікторії Нуланд для Financial Times.

За її словами, США готові ввести нові санкції проти Росії, якщо вона зважиться на вторгнення.

"Я не збираюся розкривати 18 різних сценаріїв... Я просто скажу, що наші переговори, які ми ведемо з нашими союзниками, спрямовані на те, щоб заподіяти дуже гострий біль і дуже швидко, якщо Росія зробить цей крок у будь-якій формі", - зазначила Нуланд.

Вона підкреслила, що двері для дипломатичного пошуку виходу із ситуації відкриті, і на сьогодні Вашингтон працює над письмовими відповідями на російські вимоги про "гарантії безпеки".

"Ми хочемо продовжити розмову. Ми вважаємо, що це треба робити на основі взаємності, у них будуть образи, але у нас теж є побоювання. Ми вважаємо, що можемо знизити напруженість і домогтися певного прогресу в деяких з цих питань за допомогою дипломатії", - додала Нуланд.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що російський президент Володимир Путін має обрати або шлях ескалації і санкцій, або продовження переговорів.

Оценка материала:

5.00 / 1
США підготували 18 сценаріїв на випадок вторгнення Росії до України, - Нуланд 5.00 5 1
Політика / Україна
16.01.2022 692
Еще материалы раздела «Україна»