<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
16.01.2022 666

Москва розганяє фейки, щоб виправдати вторгнення до України — МЗС Британії

Очільниця МЗС Британії Ліз Трасс заявила, що РФ веде кампанію з дезінформації, спрямовану на дестабілізацію ситуації та виправдання подальшого вторгнення до України.

Як передає Укрінформ, про це Ліз Трасс повідомила у мережі Твіттер.

"Росія веде кампанію дезінформації, спрямовану на дестабілізацію та виправдання вторгнення на територію її суверенного сусіда - України.

Росія повинна припинити свою агресію, почати деескалацію та вступити до змістовних перемовин" - написала Трасс.

Як повідомляв Укрінформ, Москва висунула вимогу Північноатлантичному альянсу, зокрема, щодо позбавлення України та Грузії перспектив членства в НАТО, офіційно оголошених у 2008 році, під час Бухарестського саміту. Натомість після проведення останніх переговорів з росіянами цього тижня генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не відмовлятиметься від своєї політики відкритих дверей для інших держав.

Цього тижня в Європі відбулися численні дипломатичні заходи для обговорення питань європейської безпеки та зниження напруги навколо України, що виникла внаслідок концентрації російських військ поблизу кордонів України та на її тимчасово окупованих територіях. Однак переговори західних країн з Росією завершилися очікувано без зрушень.

Оценка материала:

5.00 / 1
Москва розганяє фейки, щоб виправдати вторгнення до України — МЗС Британії 5.00 5 1
Політика / Україна
16.01.2022 666
Еще материалы раздела «Україна»