<
НОВИНИ ДНЯ: США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмовивсі новини дня
Політика
Світ
16.01.2022 481

Нуланд заявила про 18 сценаріїв санкцій проти Росії у разі подальшої агресії

Сполучені Штати підготували 18 різних сценаріїв санкцій на випадок російського вторгнення на територію України. Яких саме заходів буде вжито, залежатиме від характеру російської агресії.

Про це заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд заявила в інтерв’ю Financial Times.

"Я не буду давати огляд 18 різних сценаріїв... Просто зазначу, що наша відданість та обговорення із союзниками стосуються того, як дуже швидко завдати дуже гострого болю, якщо Росія зробить цей рух у будь-якій формі", – цитує видання слова посадовиці.

Нуланд зауважила, що у напрацюванні пакета санкцій США та Європа прагнуть "рівномірно поділити тягар" і створити такий пакет, який "готові втілювати".

При цьому заступниця держсекретаря додала, що з точки зору США "двері для дипломатичного рішення поки що відчинені", а Вашингтон продовжує роботу над письмовою відповіддю щодо запропонованих гарантій безпеки російським офіційним особам.

"Ми вважаємо, що можемо знизити напруженість і досягти певного прогресу в деяких із цих питань за допомогою дипломатії", – наголосила Нуланд.

Нуланд також прокоментувала повідомлення про хакерські атаки на урядові установи в Україні 14 січня і зазначила, що такі дії відповідають російським сценаріям, які вже втілювались в інших місцях.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нуланд заявила про 18 сценаріїв санкцій проти Росії у разі подальшої агресії 5.00 5 1
Політика / Світ
16.01.2022 481
Еще материалы раздела «Світ»