НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Політика
Україна
17.01.2022 737

Кулеба закликав Путіна "подивитися в дзеркало": він зрозуміє, чому сусіди РФ хочуть до НАТО

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав президента РФ Володимира Путіна "подивитися в дзеркало". На його думку, таким чином російський лідер зрозуміє, чому сусідні країни з РФ прагнуть вступу в НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Кулеби в інтерв'ю Bild.

На питання журналіста, яка його позиція щодо вимоги Кремля невступу України в НАТО він відповів:

"Я вважаю, що це рішення (членство України в НАТО - ред.) належить виключно Україні та 30 державам-членам НАТО. Україна вже давно прийняла своє рішення. Ми прагнемо до членства в НАТО, про це йдеться в нашій конституції та в нашій національній зовнішньополітичній стратегії", - зазначив Кулеба.

Міністр підкреслив, що більшість українців підтримують курс України до НАТО і ця позиція продовжує поширюватися.

"НАТО - це оборонний альянс, який не змушує жодну країну вступати. Парадокс полягає в тому, що сусідні з Росією країни мотивовані діяльністю Кремля прагнути колективної безпеки в НАТО", - пояснив Кулеба.

Він зазначив, що Росія протягом десятиліть створювала конфліктний пояс вздовж своїх кордонів і в різних формах підривала безпеку майже всіх сусідніх країн.

"Якщо Путін хоче зрозуміти, чому його сусіди прагнуть до членства в НАТО, йому достатньо лише подивитися в дзеркало", - резюмував Кулеба.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба закликав Путіна "подивитися в дзеркало": він зрозуміє, чому сусіди РФ хочуть до НАТО 5.00 5 1
Політика / Україна
17.01.2022 737
Еще материалы раздела «Україна»