НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
16.01.2022 766

Святкова локація на Софійській площі працює останній день

Святкова локація на Софійській площі, де розташована головна ялинка країни, 16 січня працює останній день, адже у понеділок розпочнеться її демонтаж.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, мешканці та гості столиці у неділю приходять на Софійську площу, щоб помилуватися ялинкою та відвідати святковий ярмарок.

Тема головної святкової локації на Софійській площі – Дивоніч, коли народився Ісус Христос. До ярмаркового містечка ведуть чотири святково прикрашені арки, з чотирма люстрами у центрі кожної. Навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому розташована ковзанка у вигляді тунелю для прихильників спортивних розваг. Також на площі розміщена тепла артзона для відпочинку. На площі відвідувачів зустрічають святкові комети, які символізують різдвяні зірки.

На Володимирському проїзді на відвідувачів свята наразі чекає різдвяний ярмарок, що святково прикрашений ілюмінацією, та зона фудкорту.

Основу новорічного дерева цьогоріч оздобили у вигляді традиційного вертепу, який в Україні здавна було прийнято зводити до Різдва. Навколо ялинки можна побачити фігури Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, янголів та колядників. Головна ялинка заввишки 31 метр сяє 10-кілометровою гірляндою. Прикрашають її 20 тисяч іграшок червоного та золотого кольорів.

Водночас новорічні локації на Контрактовій площі та біля Арки дружби народів працюватимуть до 23 січня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Святкова локація на Софійській площі працює останній день 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
16.01.2022 766
Еще материалы раздела «Столиця»