Бізнес
Економіка
В Україні на 8,5% збільшилась переробка винограду — Держстат
За 2021 рік в Україні переробили на виноматеріали 82,46 тис. тонн винограду, на 8,5% більше, ніж за 2020 рік.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба статистики.
У минулому році в Україні переробили 82,46 тис. тонн винограду (на 8,5% більше, ніж у 2020 році), з яких було вироблено 5,81 млн декалітрів виноматеріалів (на 2,3% більше).
Зокрема, для виготовлення шампанських та ігристих вин було вироблено 1,87 млн декалітрів виноматеріалів (на 37,7% більше, ніж у 2020 році), для виготовлення коньяку — 211,82 тис. декалітрів (на 8,2% менше), для виготовлення столових вин — 3,09 млн декалітрів (на 13,7% менше), для виготовлення кріплених вин — 614,76 тис. декалітрів (на 32,3% більше).
Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними Держстату, у 2020 році в Україні переробили 75,98 тис. тонн винограду (на 38,8% менше, ніж у 2019 році), з яких було вироблено 5,68 млн декалітрів виноматеріалів (на 42,5% менше).