<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Україна
17.01.2022 526

США й ЄС передумали відключати Росію від SWIFT – Handelsblatt

США і Євросоюз більше не розглядають можливість відключення Росії від міжбанківської системи передачі інформації SWIFT. Замість цього обговорюються цільові економічні санкції проти російських банків.

Про це повідомляє Handelsblatt.

Як зазначили урядові джерела видання, обговорення відмови відключення Росії від SWIFT йде вже кілька тижнів. За їх словами, виключення Москви з міжбанківської системи може призвести до дестабілізації фінансових ринків у короткостроковій перспективі. Крім того, цей крок сприятиме створенню альтернативної платіжної інфраструктури.

На цей момент США і ЄС ведуть переговори про формування пакету економічних санкцій проти великих російських банків. При цьому Німеччина наполягає на винятках, щоби можна було оплачувати Росії постачання газу та нафти.

Оценка материала:

5.00 / 1
США й ЄС передумали відключати Росію від SWIFT – Handelsblatt 5.00 5 1
Політика / Україна
17.01.2022 526
Еще материалы раздела «Україна»