НОВИНИ ДНЯ: Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного дня  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецепт  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим закономвсі новини дня
Політика
Україна
18.01.2022 577

Британія почала поставляти Україні протитанкову зброю

Велика Британія почала постачати Україні протитанкову зброю, щоб допомогти захиститися від потенційного вторгнення Росії, яка згрупувала війська біля кордону з Україною.

Про це повідомляє Європейська правда.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес повідомив, що перші системи вже були доставлені 17 січня, а невелика кількість британських військовослужбовців проводитиме навчання протягом короткого періоду часу.

Воллес не уточнив кількість і тип озброєння, яке відправляється, але сказав: "Це не є стратегічною зброєю і не становить загрози для Росії. Їх потрібно використовувати для самооборони".

"Вони ближнього радіуса дії… але вони можуть змусити людей зупинитися і задуматися, що вони роблять, і якщо танки ввійдуть в Україну, вторгнуться в неї, то вони стануть частиною захисного механізму", – сказав міністр.

Видання The Guardian пише, що доставляють, швидше за все, ручну легку протитанкову зброю нового покоління з дальністю стрільби в кілька сотень метрів.

Ця зброя – не така потужна, як протитанкові ракети Javelin, що поставляються США в Україну з 2018 року, але може вивести з ладу танк, вдаривши по ньому згори.

Оценка материала:

5.00 / 1
Британія почала поставляти Україні протитанкову зброю 5.00 5 1
Політика / Україна
18.01.2022 577
Еще материалы раздела «Україна»