<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
18.01.2022 410

Місія ОБСЄ не зафіксувала витоку хімікатів у Горлівці

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не зафіксувала ознак техногенної катастрофи у тимчасово окупованій Горлівці на Донбасі, яку Росія могла використати як причину для вторгнення.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 17 січня.

"16 та 17 січня Місія уточнювала повідомлення про можливий витік аміаку на заводі в н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька). СММ зафіксувала там спокійну ситуацію та продовжуватиме уточнювати інформацію", – сказано у звіті.

За даними розвідки, 14 січня до Горлівки на ПАТ "Концерн Стирол" доставили ємності з аміаком, з яких у повітря потрапляють отруйні речовини. У Міноборони попереджали, що техногенна катастрофа може призвести до екологічної катастрофи на сході нашої держави, а також спричинити військове вторгнення Росії в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Місія ОБСЄ не зафіксувала витоку хімікатів у Горлівці 5.00 5 1
Політика / Україна
18.01.2022 410
Еще материалы раздела «Україна»