<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППОвсі новини дня
Політика
Європа
22.01.2022 428

Естонія має намір передати зброю Україні: очікує схвалення Німеччини

Естонія планує передати Україні 122-міліметрові гаубиці на тлі загрози нового вторгнення з боку РФ. Наразі країна очікує схвалення від Німеччини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Deutsche Welle.

За інформацією прес-секретаря Міноборони Німеччини, країна отримала від Естонії запит на схвалення поставки гаубиць до України, зараз він вивчається та перебуває "на відомчому узгодженні".

Разом з тим, процес має бути скоординований із Фінляндією.

Зазначено, що раніше в Естонії заявляли про намір передати Україні десятки протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin і 122-міліметрових гаубиць.

Мова йде про артилерійські знаряддя, які були випущені ще в НДР, а в 1990 роки влада об'єднаної Німеччини продала їх Фінляндії.

При цьому сама Німеччина відмовляється від постачань Україні зброї.

Оценка материала:

5.00 / 1
Естонія має намір передати зброю Україні: очікує схвалення Німеччини 5.00 5 1
Політика / Європа
22.01.2022 428
Еще материалы раздела «Європа»