НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.01.2022 526

МОЗ прогнозує у лютому майже 60 тисяч випадків COVID-19 за добу

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) прогнозує у лютому добову захворюваність на рівні 59 тис., за лютий сумарно може захворіти до 1 млн українців.

Про це в інтерв'ю ЛігаLife сказав заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін.

«Зараз немає фінальних прогнозів, багато змінних ще в процесі або обговорення, або з’ясування. За попередніми розрахунками, представленими Радою національної безпеки та оборони, 59 000 осіб може хворіти щоденно, сумарно біля 1 млн українців за лютий може захворіти», - сказав Кузін.

Водночас заступник міністра назвав це оптимістичними прогнозами.

«За досвідом європейських або інших країн світу спостерігається, що умовно хвиля Омікрону наростає впродовж одного-півтора тижня максимум і спадає теж доволі швидко. Пікові показники захворюваності, за прогнозами РНБО, – десь 20-25 лютого. Але наскільки швидким буде спадання, наскільки швидко буде саме ця хвиля запускатися і в яких регіонах – поки що рано казати», - зазначив Кузін.

За його словами, згідно з американськими прогнозами, які роблять для України, пікові показники захворюваності очікуються приблизно на середину лютого з доволі швидким спаданням до першого квітня.

«По суті, це хвиля на півтора місяця максимум, яка призводить до пікових навантажень на медсистему і на роботу об’єктів критичної інфраструктури», - сказав Кузін.

Оценка материала:

5.00 / 1
МОЗ прогнозує у лютому майже 60 тисяч випадків COVID-19 за добу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.01.2022 526
Еще материалы раздела «Суспільство»