<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росієювсі новини дня
Політика
Світ
23.01.2022 766

США мають схожі з британськими докази про плани Кремля в Україні, – CNN

США мають докази щодо прагнень Росії “поставити” в Україні лояльну Кремлю владу, що є аналогічними доказам Великобританії.

Про це пише CNN з посиланням на джерела, що мають доступ до даних американської та британської розвідки.

“Так, ми бачили розвідувальні дані про те, що Росія шукає способи мінімізувати тривалу затяжну війну. Включно з такими речами, як створення лояльного уряду та використання його шпигунських агентств для розпалювання інакомислення”, – зазначив інформатор.

Інше джерело повідомило, що США “мають таку ж інформацію”.

Нагадаємо, очільниця Міністерства закордонних справ Великобританії Елізабет Трасс заявила, що Росія хоче привести до влади в Україні проросійських політиків. Зокрема кандидатом на роль президента України називають колишнього депутата Верховної Ради Євгена Мураєва.

У МЗС Росії заяви Лондона назвали дезінформацією.

Оценка материала:

5.00 / 2
США мають схожі з британськими докази про плани Кремля в Україні, – CNN 5.00 5 2
Політика / Світ
23.01.2022 766
Еще материалы раздела «Світ»