НОВИНИ ДНЯ: Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб Українивсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
25.01.2022 536

За чотири місяці роботи ДІАМ опрацювала тисячі документів, - Чернишов

За чотири місяці роботи Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) опрацювала тисячі документів, що пов’язані з розбудовою громад. Зокрема, видала понад 1,5 тис. дозволів на початок будівельних робіт, понад 500 сертифікатів - про прийняття об’єктів в експлуатацію.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Водночас, понад 600 суб’єктам надано вмотивовану відмову у наданні дозволів на початок будівництва та видано майже 700 відмов на отримання сертифікатів через порушення.

"Завдяки цифровізації адмінпослуги у сфері будівництва тепер надаються оперативно та прозоро. Істотно скорочено час очікування відповіді на заявку учасників будівельного ринку, а також час на перевірку об’єкту перед його здачею в експлуатацію. Майже 100% заявок інспектори опрацьовують протягом однієї доби. Ми ж продовжуємо працювати над тим, аби всі процеси були автоматизовані та не потребували участі співробітника інспекції. Відсутність людського фактору - важлива складова боротьби з корупцією, зокрема, та реформи містобудування загалом", - зазначив Олексій Чернишов.

Міністр також наголосив, що нові принципи Державної інспекції архітектури та містобудування забезпечили прогнозованість роботи. Відтак закінчилися безпідставні візити з перевірками на об‘єкти. Інспекція затвердила план державного архітектурно-будівельного контролю на 2022 рік та працює згідно із ним.

Нагадаємо, раніше міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що реформа галузі містобудування вийшла на фінішну пряму. Після прийняття ключових законопроєктів реформи в цілому галузь отримає низку змін, які докорінно змінять підходи систему.

Оценка материала:

5.00 / 2
За чотири місяці роботи ДІАМ опрацювала тисячі документів, - Чернишов 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
25.01.2022 536
Еще материалы раздела «Нерухомість»