НОВИНИ ДНЯ: Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причинувсі новини дня
Політика
Україна
25.01.2022 617

Уряд погодив подання на ратифікацію угоди з Британією про кредитування ВМС України

Кабінет Міністрів погодив подання на ратифікацію Верховною Радою Рамкової угоди між урядом України та урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей Військово-морських сил Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, відповідне розпорядження оприлюднене на Урядовому порталі.

«Подати на ратифікацію Верховною Радою України Рамкову угоду між урядом України та урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей Військово-морських сил Збройних сил України, вчинену 12 листопада 2021 р. в м. Лондоні», - йдеться у документі.

Як повідомлялося, 22 січня Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко висловив сподівання на те, що Верховна Рада "оперативно" ратифікує українсько-британську рамкову угоду про кредитування на розвиток ВМС.

Він нагадав, щоугода про кредитування та підтримку військово-морського флоту України на 1,7 млрд фунтів стерлінгів була підписана у Лондоні у листопаді 2021 року. Вона передбачає фінансування в розмірі 1,7 млрд фунтів для закупівлі та обслуговування двох протимінних кораблів, спільного виробництва восьми ракетних кораблів та фрегата. Також планується поставка і модернізація озброєння для наявних суден та консультаційно-технічна підтримка будівництва військово-морської інфраструктури.

Оценка материала:

5.00 / 2
Уряд погодив подання на ратифікацію угоди з Британією про кредитування ВМС України 5.00 5 2
Політика / Україна
25.01.2022 617
Еще материалы раздела «Україна»