НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Світ
25.01.2022 539

Німеччина не справляється з роллю лідера Європи – генерал США

Німеччина у нинішній ситуації не справляється з роллю лідера Європи.

Про це в ефірі програми Свобода слова на ICTV заявив генерал-лейтенант армії США, екскомандувач Сухопутних військ США в Європі Бен Ходжес, відповідаючи на запитання, чи не є проявом слабкості Заходу відмова Німеччини постачати Україні зброю в умовах нарощування Росією військ на її кордонах.

"Так, в цьому є проблема. Мені здається, що наша союзниця Німеччина досі не хоче робити деякі дуже важливі кроки, які мала б зробити країна, що є лідером у Європі. Мені здається, що Німеччина не справляється зі своєю роллю та ступенем довіри, які має мати країна, що претендує на роль лідера Європи", – сказав Ходжес.

На його думку, Німеччина може відновити довіру та лідерські позиції в Європі, якщо її влада "дотримуватиметься принципів і протистоятиме Кремлю, який хоче зруйнувати те, що десятиліттями будувалося в Європі".

Ходжес зазначив, що вже бачить зміну настроїв у Німеччині – багато людей у країні починають говорити, що необхідно збільшити зусилля щодо деескалації напруги, спричиненої діями Росії.

"Я знаю, що мій уряд зараз працює з партнерами, щоб надихнути їх грати активнішу роль, ніж вони роблять це зараз", – сказав генерал США.

Оценка материала:

5.00 / 1
Німеччина не справляється з роллю лідера Європи – генерал США 5.00 5 1
Політика / Світ
25.01.2022 539
Еще материалы раздела «Світ»