<
НОВИНИ ДНЯ: НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurusвсі новини дня
Політика
Світ
21.03.2024 207

Німеччина купить у США далекобійні ракети, які можуть замінити Taurus, - Bild

Німеччина планує цього року замовити у США крилаті ракети JASSM-ER. Вони можуть у довгостроковій перспективі стати заміною для Taurus.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bild.

За інформацією видання, очікується, що Бундесвер придбає 75 американських крилатих ракет JASSM-ER. Офіційний контракт хочуть укласти восени цього року.

Такі ракети використовуватимуть за допомогою винищувачів F-35, які Німеччина також замовила у США.

"У довгостроковій перспективі закупівля крилатих ракет JASSM може замінити нинішні Taurus в арсеналі ВПС (Німеччини - ред.)", - пишуть журналісти.

Вони зазначають, що ракети JASSM-ER були розроблені пізніше, ніж Taurus, та їх характеристики "щонайменше рівні".

Що відомо про JASSM-ER

Зазначимо, JASSM-ER - далекобійні крилаті ракети, які здатні знищувати цілі на відстані як мінімум до 926 кілометрів.

Фактична максимальна дальність польоту, яка також залежить від висоти та швидкості несучої системи, тримається у секреті.

США вже використали JASSM-ER - у 2018 році таким озброєнням було знищено завод з виробництва хімічної зброї, який належав режиму президента Сирії Башара Асада.

Taurus для України

Нагадаємо, ще з минулого року Україна просить Німеччину передати далекобійні ракети Taurus, які можуть знищувати цілі на відстані 500 кілометрів.

Постачання не починаються досі. Зокрема, проти виступає канцлер Олаф Шольц. За його словами, для розгортання ракет потрібна присутність німецьких солдатів в Україні, що нібито призведе до безпосередньої участі ФРН у війні з Росією.

Також Шольц боїться, що "при неправильному використанні" ракети Taurus можуть завдати удару по Москві.

Сьогодні, 19 березня, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Україна поки що не може розраховувати на новини про Taurus.

Оценка материала:

5.00 / 2
Німеччина купить у США далекобійні ракети, які можуть замінити Taurus, - Bild 5.00 5 2
Політика / Світ
21.03.2024 207
Еще материалы раздела «Світ»