<
НОВИНИ ДНЯ: Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологинівсі новини дня
Політика
Європа
25.01.2022 470

COVID-19-сертифікат, а не ситуація в країні: ЄС вводить нові правила для туристів

В ЄС вводять нові правила для туристів під час пандемії COVID-19. Права мандрівників будуть залежати від їх індивідуального санітарного статусу, а не від того, де вони живуть.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на сайт Ради ЄС.

Згідно з новою рекомендацією, заходи по боротьбі з COVID-19 повинні застосовуватися з урахуванням статусу людини, а не ситуації на регіональному рівні, за винятком районів, де вірус циркулює на дуже високому рівні.

"Це означає, що статус вакцинації, тестування або одужання мандрівника від COVID-19, підтверджений дійсним цифровим сертифікатом ЄС про COVID, повинен бути ключовим визначальним фактором", - йдеться в прес-релізі Ради ЄС.

Новий підхід буде прийматися до пересування людей по території ЄС і до поїздок громадян за його межі і назад.

Рекомендація країнам-членам союзу набуде чинності 1 лютого 2022 року, в той же день, що і підзаконний акт, що вносить поправки в положення про цифрові сертифікати COVID-19.

Особи, які не мають цифрового сертифіката ЄС на COVID, можуть бути зобов'язані пройти тест до прибуття або не пізніше, ніж через 24 години після прибуття.

Оценка материала:

5.00 / 1
COVID-19-сертифікат, а не ситуація в країні: ЄС вводить нові правила для туристів 5.00 5 1
Політика / Європа
25.01.2022 470
Еще материалы раздела «Європа»