<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Європа
01.03.2023 396

ЄС переніс на рік старт платної системи реєстрації для туристів

Європейський Союз переніс дату запровадження системи ETIAS, що передбачає попередню реєстрацію онлайн для туристів-відвідувачів країн ЄС, на наступний рік.

Про це повідомляє Independent.

За системою ETIAS всі відвідувачі країн ЄС з-поза Євросоюзу повинні будуть заздалегідь зареєструватися онлайн та сплатити 7 євро на три роки. Систему мали ввести у дію наприкінці 2023 року, але зараз її запуск відкладено на 2024 рік. Запровадження іншої системи Євросоюзу - EES, яка передбачає біометричні перевірки на кордоні для мандрівників, також відкладено до кінця 2023 року.

Обидві системи мали бути запроваджені у 2021 році, але через пандемію їх запуск було відкладено. Тепер же країни ЄС висловили побоювання щодо наслідків посилення кордонових перевірок між Великобританією та Францією, де вже спостерігаються довгі черги в пікові години.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС переніс на рік старт платної системи реєстрації для туристів 5.00 5 1
Політика / Європа
01.03.2023 396
Еще материалы раздела «Європа»