<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
26.01.2022 516

Чехія готова відправити своїх військових в Україну, але є умова

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова заявила, що Уряд готовий розглянути можливість відправки своїх військових в Україну у зв'язку із загрозою вторгнення Росії. Однак для цього влада України повинна направити відповідний запит.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Nezávislý Deník.

При цьому міністр підкреслила, що Україна є партнером Чехії і НАТО. Саме це є підставою для того, щоб у разі відповідного звернення з боку України, Чехія розглянула питання відправки своїх військових.

"Україна є нашим партнером - партнером по НАТО і партнером Чехії. У нас з ними спільна історія, ми були разом за радянської влади. Вони роблять хорошу роботу в рамках партнерства з НАТО. Українці заслуговують того, щоб самим вирішувати свою долю", - заявила вона.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чехія готова відправити своїх військових в Україну, але є умова 5.00 5 1
Політика / Україна
26.01.2022 516
Еще материалы раздела «Україна»