НОВИНИ ДНЯ: Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березнявсі новини дня
27.01.2022 587

Як зміняться ставки за депозитами на початку 2022 року: прогноз банкірів

Українські банки очікують, що в І кварталі 2022 року вартість залучень у цілому дещо підвищиться, передусім за рахунок подорожчання коштів корпорацій. Ціна коштів домогосподарств, на думку більшості опитаних, не зміниться.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням Опитування про банківське фондування Національного банку України (І квартал 2022 року).

Опитування засвідчило, що в цілому обсяги фондування у ІV кварталі 2021 року зросли: обсяги зобов’язань у 72% опитаних збільшилися. При цьому фінустанови повідомили, що обсяги коштів домогосподарств зросли у значно більшої частки респондентів, ніж обсяги коштів корпорацій.

Обсяги оптового фондування, що включає випуск облігацій, залучення кредитів міжнародних фінансових організацій (МФО) чи материнських банків, довгострокового рефінансування тощо, збільшилися лише в десятої частини опитаних.

Очікування зростання обсягів фондування від клієнтів були стриманіші, ніж у попередні квартали. Банки очікують припливу коштів у І кварталі 2022 року в основному від корпоративних клієнтів та не прогнозують зростання обсягів фондування від населення. Обсяги оптового фондування не зміняться.

Поточне "Опитування про банківське фондування" проводилося з 17 грудня 2021 року до 11 січня 2022 року серед 24 менеджерів банків, відповідальних за управління пасивами. Частка опитаних фінустанов становить 89% у загальному обсязі активів банківської системи.

Нагадаємо, у грудні 2021 року середні процентні ставки банків за новими депозитами в гривні для населення склали 7,2% річних. У порівнянні з кінцем 2020 року ставки знизилися на 3,2 в. п.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як зміняться ставки за депозитами на початку 2022 року: прогноз банкірів 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
27.01.2022 587
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»