НОВИНИ ДНЯ: "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФ  В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погодивсі новини дня
Політика
Європа
27.01.2022 428

Італія посилить східний фланг НАТО через нарощування військ РФ біля України

Міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні заявив, що уряд більш активно долучатиметься до розв’язання ситуації, яка виникла у зв’язку зі зростанням нового вторгнення РФ в Україну. Країна готова брати участь у посиленні східного флангу НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на посольство України в Італії.

"З огляду на останні події, НАТО вирішило посилити свій східний фланг й Італія братиме у цьому процесі активну роль", - сказав Гуеріні.

За його словами, сучасними італійськими літаками вже було посилено авіаційну базу НАТО в Румунії, яка знаходиться майже на кордоні з Україною.

Крім цього, міністр зазначив, що командуванням НАТО підготовлено спеціальний план на випадок загострення ситуації на російсько-українському кордоні за участі італійських військовослужбовців.

Водночас Гуеріні зазначив, що ніхто не зацікавлений в ескалації ситуації, а відтак пріоритетом залишається конструктивний діалог.

"При цьому наголошую, що будь-яка агресія проти України матиме серйозні наслідки", - резюмував глава Міноборони Італії.

Нагадаємо, нещодавно генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс готовий розгорнути флот розвідувальних дронів на східному фланзі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Італія посилить східний фланг НАТО через нарощування військ РФ біля України 5.00 5 1
Політика / Європа
27.01.2022 428
Еще материалы раздела «Європа»