НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Політика
Україна
26.01.2022 627

Чехія передасть Україні 4000 артилерійських снарядів, - Idnes

Уряд Чехії схвалив передачу Україні 4000 артилерійських снарядів. Допомога буде направлена через загрозу вторгнення Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на місцеве видання Idnes.

Видання пише, що сьогодні міністр оборони Чехії Яна Чорнохова запропонувала безоплатно передати Україні партію 152-міліметрових артилерійських снарядів. З її слів, до України могло бути відправлено близько 5000 одиниць боєприпасів.

За даними Idnes, уряд схвалив передачу 4000 снарядів на суму близько 37 млн. крон (1,7 млн. доларів).

"Ми країна, яка має свій досвід військової окупації, і тому ми не готові просто так спостерігати за чимось подібним. Навіть у ситуації, коли це безпосередньо не стосується Чехії. Але це торкається нас побічно, це загрожує нашій безпеці", - заявляв сьогодні у парламенті прем'єр-міністр Петро Фіала, коментуючи можливість військових поставок Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чехія передасть Україні 4000 артилерійських снарядів, - Idnes 5.00 5 1
Політика / Україна
26.01.2022 627
Еще материалы раздела «Україна»