<
НОВИНИ ДНЯ: Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списативсі новини дня
Політика
Україна
27.01.2022 760

Україна піднялася в рейтингу найпотужніших армій світу - Global Firepower

Міжнародна компанія Global Firepower, яка щорічно складає рейтинг кращих армій світу, цього року помістила Україну на 22-е місце.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті компанії.

Таким чином країна за останній рік піднялася вже на три позиції. У 2022 році Індекс сили (PowerIndex) України становить 0,3266. При цьому оцінка в 0,0000 вважається "ідеальною".

Місце України у рейтингу знаходиться між Тайванем і Канадою, чий Індекс сили складає 0,3215 і 0,3601 відповідно.

Для підрахунку цього індексу перевіряються понад 50 факторів, серед яких, військова могутність, фінансові можливості й матеріально-технічний потенціал.

Зазначається, що на першому місці традиційно залишаються США.

До першої десятки також увійшли РФ, Китай, Індія, Японія, Південна Корея, Франція, Велика Британія, Пакистан та Бразилія.

Всього в цьогорічному рейтингу оцінюються 140 країн світу.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна компанія Global Firepower, яка щорічно складає рейтинг кращих армій світу, у 2021 році помістила Україну на 25-е місце (між В’єтнамом і Таїландом).

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна піднялася в рейтингу найпотужніших армій світу - Global Firepower 5.00 5 1
Політика / Україна
27.01.2022 760
Еще материалы раздела «Україна»