НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.01.2022 845

Українські миротворці з вертольота знищили базу бойовиків у Конго

Українські миротворці 18-го окремого вертолітного загону миротворчої місії ООН знищили військову базу бойовиків у Демократичній Республіці Конго.

1643297210-327_28.01.22

Як передає Укрінформ, про це помічник командира загону по зв'язках зі ЗМІ Олександр Савченко повідомив у Фейсбуці.

За його словами, внаслідок нападів на населені пункти у провінції Північне Ківу продовжує гинути мирне населення. Бойовики з терористичного угруповання під назвою "Альянс демократичних сил" (ADF - Allied Democratic Forces) грабують і спалюють місцеві поселення. У зв’язку з цим Президент ДРК Фелікс Чисекеді звернувся до уряду сусідньої Уганди з проханням спільно протидіяти злочинам бойовиків.

Спільна операція конголезької та угандійської армій по боротьбі з терористами триває з грудня, але відсутність інфраструктури і гірська місцевість перешкоджає ефективно протидіяти їм за допомогою автомобільної техніки. Для захисту цивільних жителів керівництво Місії ООН доручило українським військовослужбовцям нанести вогневе ураження по раніше розвіданих військових цілях противника за допомогою вертольотів Мі-8 в районі міста Бунія.

У ході виконання бойового завдання українські пілоти здійснили постріли некерованими авіаційними ракетами та використали теплові пастки, щоб уникнути атаки бойовиків. За підсумками операції усі планові цілі були успішно знищені.

За словами Савченка, такі бойові завдання є звичними для пілотів 18-го окремого вертолітного загону, адже відповідно до мандата Місії ООН проведення заходів стримування та, за необхідності, вогневої підтримки сил ООН входить до основних завдань українського національного контингенту в Демократичній Республіці Конго.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня у Демократичній Республіці Конго сталися сутички між армією та озброєними угрупованнями, загинули 12 цивільних та 38 бойовиків.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські миротворці з вертольота знищили базу бойовиків у Конго 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
28.01.2022 845
Еще материалы раздела «Суспільство»