НОВИНИ ДНЯ: Виробники продуктів підняли ціни на 15%: що подорожчало найбільше  Скільки ракет різних типів вдалося накопичити РФ: дані джерел  Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння: чим вона небезпечна для страви  Коли Україна святкує День святого Миколая 2024 року: що це за постать, які традиції існують  Путін знову лякає ядеркою: чому Захід не дуже вразила "нова" російська ракета "Орешник"  Як убивали неугодних Путіну: розвідка США розсекретила дані — Bloomberg  Рецепт салату "Мімоза" на новорічний стіл: як приготувати "легку" версію без майонезу і морквивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.01.2024 491

Традиційні українські цибульники або цибуляники: якщо набридли деруни

Як приготувати цибуляники.

5b3f3fc03f9045ab423225b075f4535e_18.01.24

Традиційні українські цибульники або цибуляники: якщо набридли деруни. Пише ТСН. 

Чому потрібно готувати цибульники

Цибульники або як ще їх називають цибуляники  готували ще наші прабабусі, ця страва належить до стародавньої традиційної української кухні.

Рецепт дуже простий, потрібна мінімальна кількість продуктів та мінімальна кількість часу, їх можна приготувати навіть коли не має часу готувати.

Інгредієнти для приготування цибульників

  • цибуля ріпчаста – 4-5  середніх цибулин,
  • яйця курячі – 2 шт.,
  • борошно пшеничне –  200 г,
  • кефір - 100 г,
  • сода харчова – 1/3 чайної ложки
  • оцет - чайна ложка,
  • сіль, чорний мелений перець за смаком.

Приготування цибульників

  • Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо кубиками. Нашинковану цибульку заправляємо сіллю з перцем, переминаємо все руками так, щоб вона пустила сік, та залишаємо маринуватись на 15-20 хвилин.
  • Яйця розбиваємо у тарілку, збиваємо виделкою як на омлет.
  • Додаєо кефір, просіяне борошно, сіль, спеції.
  • Соду гасимо оцтом і також додаємо до суміші, ретельно перемішуємо.
  • До тіста додаємо віджату від соку цибулю, добре перемішуємо, щоб цибуля була повністю покрита тістом.
  • Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію і добре підігріваємо на середньому вогні. Зменшуємо вогонь та викладаємо столовою ложкою цибульники на сковороду.
  • Смажимо до золотавого кольору з обох сторін, поки цибуля не стане м’якою і ніжною.
  • Готові цибульники викладаємо на паперові рушники від зайвого жиру та подаємо гарячими зі сметаною. Смачного.

Оценка материала:

5.00 / 2
Традиційні українські цибульники або цибуляники: якщо набридли деруни 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.01.2024 491
Еще материалы раздела «Суспільство»